Smaki dzieciństwa

Temat: Wyniki badan krwi - interpretacja
czy wyniki sa w porzadku (oprocz cholesterolu)? co moze oznaczac podwyzszony MON % ? dziekuje Lilka
Źródło: topranking.pl/1849/wyniki,badan,krwi,interpretacja.php



Temat: Morfologia krwi
Użytkownik "Jan Grabka" <gra@snack.p.lodz.plnapisał w wiadomości Zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości? Ania http://www.resmedica.pl/zdart8984.html http://www.diagnostykalab.pl Pozdr. Ula (ulast)...
Źródło: topranking.pl/1849/98,morfologia,krwi.php


Temat: Bardzo prosze o interpretacje
(0.100-0.500);       PDW:16.4 %(10.0-18.0) WBC Flags %LYM:23.3 % (17.0-48.0);  #LYM:3.2 10^3/mm^3 (1.2-3.2) %MON:2.0 L% (4.0-10.0);   #MON:0.2 L 10^3/mm^3 (0.3-0.8) %GRA:74.7 % (43.0-76.0);  #GRA:10.4 H 10^3/mm^3 (1.2-6.8) Czy podwyzszony...
Źródło: topranking.pl/1850/bardzo,prosze,o,interpretacje.php


Temat: Morfologia - płytki krwi
wirgo wrote: Podwyzszony poziom jednego parametru niestety o niczym nie swiadczy - tym bardziej faktycznbie wyrwany z kontekstu - w tym przypadku wskaznik czerwonokrwinkowy wyrwany z morfologii krwi. Tym bardziej ze ... się być proste: o czym może świadczyć podwyższony poziom PDW i MPV (chodzi o płytki krwi). Zrobiłem badania (okresowe w pracy)nie związane z żadnymi objawami - dwa parametry nie mieszczą się...
Źródło: topranking.pl/1851/morfologia,plytki,krwi.php


Temat: Proszę o interpretację wyników 3 latniego dziecka
0.40% PDW 16.6 10(GSD) rozmaz mikroskopowy podzielone 40% kwasochłonne 5% Limfocyty 49% monocyty 6% Czy te podwyższone limfocyty mogą mieć związek z tymi migdałkami, czy czym innym? Dodam, że synek ma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94177546,94177546,Prosze_o_interpretacje_wynikow_3_latniego_dziecka.html


Temat: proszę o interpretacje wyników krwi
... 13 % PLT: 516 103/mm3 (podwyższone) MPV: 8,1 nm3 PCT: nie moge odczytac (podwyzszone) PDW: 13,1 % LYM: 63,7 % 5,9 103/mm3 (podwyższone) MON: 8,1 % 0,7 103/mm3 (podwyższone) GRA: 28,2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,81486114,81486114,prosze_o_interpretacje_wynikow_krwi.html


Temat: Wysokie limfocyty u 5-latka
MPV - 8,5 P-CLR - 13,9 Dodam, że synek już jakieś 3 lata temu miał podwyzszone limfocyty (w granicach 65 - 80%) przy pozostałych parametrach krwi pozostających w normie. U hematologa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,82884740,82884740,Wysokie_limfocyty_u_5_latka.html


Temat: wyniki morfologii
norma 11-13,8 Hematokryt 43 norma 32-40 Płytki krwi 527 norma 210-440 !!! Monocyty 6,5 norma 1-6 AST 37 norma 31 Żelazo 146 norma 50-120. Obniżone wartości: PDW 8,8 norma 9-17 MPV...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85619170,85619170,wyniki_morfologii.html


Temat: proszę o interpertację wyników
... tys,ul RDW-CV 15,5 % (min. 10, max. 15) tu podwyższone o 0,5 PDW 13,7 fl MPV 7,2 fl P-LCR 0,225% AIAT 19,32 U/l AspAT 35,72 U/l fosfataza alkaliczna 219,2 U/l ASO...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90190238,90190238,prosze_o_interpertacje_wynikow.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
krew z nosa a podwyzszone limfocyty???? prosze o pomoc moj syn nie az taki maly bo ma 7lat ale pisze bo szukam informacji juz wszedzie otoz od jakiegosczasu puszcza mu sie ... PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW?????;(CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ OBJAWY BIALACZKI POMOZCIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98019373,98019373,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest ... 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: Bardzo prosze o interpretacje wyników
Bardzo prosze o interpretacje wyników Moja prawie 9 miesieczna coreczka ok 2 miesisecy temu byla w szpitalu ze wzgledu na zapalenie pluc.w szpitalu przy badaniu krwi wykryto u niej podwyzszone enzymy ... mchc33.4 rdw 15.1 mpv 7.6 pdw 14.7 lym 78.8%, 4.8 mon 6.4% 0.3 gra 14.8% 1.1 czy to oznacza ze moja corka ma anemie?co musze jej podawac?Bardzo prosze o pomoc.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,78914109,78914109,Bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Slaby przyrost 6 mies - co jeszcze sprawdzic???
(6,9%) eozynofile 0.89 (9,2) norma lab. 1-7% podkreslone jako podwyzszone bazofile 0,0 (0,4%) Zelazo 36 Mocz - wyglada ok - z uwag jedynie nablonki -pojedyncze wpw i krwinki biale 1-2 wpw...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80618493,80618493,Slaby_przyrost_6_mies_co_jeszcze_sprawdzic_.html


Temat: fibrynogen 2 razy podwyzszony u trzylatka prosze o
fibrynogen 2 razy podwyzszony u trzylatka prosze o Panie Doktorze, szanowni forumowicze Moj trzyletni syn ma przedluzajaca sie infekcje (3 dni goraczki malej, potem ciagnacy sie katar). Pediatra zlecil badanie krwi ... (12) erytrocyty 4,28 leukocyty 12,51 hemoglobina 11,9 hematokryt 32,9 mcv 32,9 mch 76,9 mchc 27,8 plytki krwi 36,2 limfocyty 30,1 eozynocyty 2,2 bazocyty 0,4 monocyty 11,8 neutrofile 55,5 rdw-cv 13,0 pdw 9,9 mpv 9,1 wskaznik protrombiny 92,9 inr 1,1 aptt 36,0 CRP 1,917 (0,5) przepraszam ze zajelam tyle miejsca. niepokoji nas ten fibrybnogen, neutrofile OB i CRP (chociaz podkreslam ze syn ma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,76454971,76454971,fibrynogen_2_razy_podwyzszony_u_trzylatka_prosze_o.html


Temat: Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu
Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,87761369,87761369,Pomozcie_mi_zanalizowac_wyniki_morfologii_i_moczu.html


Temat: Trombofilia w ciąży CZY JEST KTOŚ JESZCZE ???
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz Wczoraj zrobiłam wyniki te podstawowe. Płytki po 4 tyg od porodu wróciły do normy tj 250 a były 150, PDW, MPV,P-LCR też, bo były znacznie podwyższone....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,26949885,26949885,Trombofilia_w_ciazy_CZY_JEST_KTOS_JESZCZE_.html


Temat: Moje Hashi i wyniki...
... tys/ul RDW 17,2 % (11,6-16.5) doczytałam, że wzrost dalej świadczy o anemii z niedoboru żelaza PDW 15,5 fl (12-16,5) MPV 11,7 fl (7,4-11,0) to podwyższone świadczy o alergii (mam) PCT 0,30...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,98928825,98928825,Moje_Hashi_i_wyniki_.html


Temat: badanie aCCP
MPV, P-LCR.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,88435996,88435996,badanie_aCCP.html


Temat: Krew - podwyższone P-LCR, PDW i MPV - co to oznacz
Krew - podwyższone P-LCR, PDW i MPV - co to oznacz Witam, Ponieważ miałem 4 kartki a4 z przeróżnymi badaniami krwi na potrzebe problemu wypadania włosów, najwyraźniej dermatolog nie zauważył albo nie wiedział co oznacza: P-LCR 37 % {6-24} MPV 11.4 %{7,2-11,1} PDW 14,7 fl {6,1-11} reszta płytek ok: PLT 172 {150-400} PCT 0.2 {0.14-0.36} Pozostaje mi tutaj zapytać
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,48552091,48552091,Krew_podwyzszone_P_LCR_PDW_i_MPV_co_to_oznacz.html


Temat: podwyższone monocyty??
podwyższone monocyty?? Witam O czym mogą świadczyć podwyższone monocyty we krwi? Poniżej wyniki badań: Krwinki białe (WBC) 7,73 x10´3/ul 4,5 - 11 Krwinki czerwone (RBC) 5,03 x10´6/ul 3,9 - 5,6 Hemoglobina ... 274 x10´3/ul 125 - 400 RDW-SD 39,7 fl 37,0 - 54,0 RDW-CV 12,8 % 11,0 - 16,0 PDW 12,2 fl 9,0 - 17,0 MPV 9,7 fl 7,5 - 12,0 P-LCR 23,4...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,106047308,106047308,podwyzszone_monocyty_.html


Temat: podwyższony PDW, MPV oraz P-LCR
podwyższony PDW, MPV oraz P-LCR Witam Forumowiczów, Mam pytanie dotyczące wyników badań krwi. Szczególnie interesują mnie 3 parametry: PDW, MPV oraz P-LCR. Trzy miesiące temu zrobiłem badanie krwi i wykazało ono podwyższone parametry tych wskaźników: PDW - 21,21 fl norma 9-17 MPV - 15,01 fl norma 9-13 P-LCR - 63,91 % norma 13-43 Przed tygodniem ponowiłem badanie i uzyskałem ponownie podwyższone wskaźniki: PDW - 20,61 fl norma 9-17 MPV - 14,31 fl norma 9-13 P-LCR - 59,61 % norma 13-43 Czy ktoś z Forumowiczów mógłby powiedzieć czym spowodowane mogą być takie podwyższone wskaźniki...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,65571632,65571632,podwyzszony_PDW_MPV_oraz_P_LCR.html


Temat: podwyzszone MPV i PDW
podwyzszone MPV i PDW z tego co zdalzylem sie zorientowac to reszta wynikow miesci sie w normie tylko te 2 przekraczaja: PDW - wskaźnik zróżnicowania objętości płytek krwi powinno byc 6,1-11 a mam: 17,9 oraz: MPV - średnia objętość płytek krwi 7.0 - 12.0 u mnie jest 13,1 Orietnuje sie ktos czym to moze byc spowodowane? mam tak juz min od 2...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,54115631,54115631,podwyzszone_MPV_i_PDW.html


Temat: wyniki krwi - bardzo się niepokoję
... HCT 31,1 obniżone MCV 78,9 obniżone MCH 23,9 obniżone MCHC 30,2 obniżone PLT 399000 w normie LYM 34,1 ? MXD 1200 ? NEUT -45,6 ? LYM 34,1% ? MXD 20,3% ? NEUT -45,6 ? LYM 1900 ? MXD 1200 ? RDW 15,2 % podwyższone PDW 12,3 ? MPV 10,1 ? P-LCR 25,8 ? Leukocytoza 5,7 w normie Neurocyty 39 % obniżone Eozynocyty 3 w normie Limfocyty 57 podwyższone...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,20335855,20335855,wyniki_krwi_bardzo_sie_niepokoje.html


Temat: interpretacja wyników badań-proszę o pomoc
EOS jest podwyższony, czy dziecko jest alergikiem? i nie napisąła pani chyba Krwinek białych WBC mami271 napisała: > Może znajdzie sie ktoś kto może zinterpretować wyniki badań mojego dziecka > (13 ... > MCH 26,0 > MCHC 33,5 > RDW 15,0 > > PLT 302 > PDW 10,5 > MPV 7,2 > PTC 0,2 > Dodam,że ok.1godzinę przed pobraniem krwi mały zjadł ok...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,51642449,51642449,interpretacja_wynikow_badan_prosze_o_pomoc.html


Temat: krew z nosa?
TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW????? CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,97639807,97639807,krew_z_nosa_.html


Temat: WynikiBadańPoSzkarlatynie-ProszęO interpretacje
... 5,34 IU/ml,ze względu na to ze w dobowej zbiórce moczu wykonanej kiedys wapń był podwyższony i w moczu wytracaja sie moczany. Panie Doktorze czy te wyniki badań świadcza o tym ze...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85933999,85933999,WynikiBadanPoSzkarlatynie_ProszeO_interpretacje.html


Temat: Pocenie sie glowki a witD3
- 34,7 Plytki krwi - 432,1 Limfocyty - 69,01 RDW-SD 29,62 P-LCR - 26,1 MPV - 10 PDW - 12,6 Neutrofile -2,5 Badania moczu robiłam tylko ogólne. Jedyne co mnie niepokoi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77222108,77222108,Pocenie_sie_glowki_a_witD3.html


Temat: Inne badania laboratoryjne a borelioza
A co oznacza obniżona objętośc płytek krwi MPV 7,3 fL ( norma 8,0-11,0) i co podwyższony wskażnik zróżnicowania objętości płytek krwi PDW 61,0 % (norma 40,0- 60,0), gdy PLT wynosi 318,0...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,37648293,37648293,Inne_badania_laboratoryjne_a_borelioza.html


Temat: Badanie ft3, ft4 w trakcie leczenia - mozna?
fl, P-LCR 31,3 %). Mialam wtedy podwyzszone OB - 16 (norma 15 - nikt sie tym nie przejal). Proby watrobowe robie co roku i zawsze sa OK. Badanie moczu jest w...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,37546486,37546486,Badanie_ft3_ft4_w_trakcie_leczenia_mozna_.html


Temat: Morfologia
Morfologia co oznacza podwyższone MPV ja mam 13,8 ( norma 8-12) PDW mam 21,1% norma to 6,1-11 i P-LCR norma to 6,0-25 a ja mam 56,6%!! Co mogą oznaczać takie wyniki,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,59858963,59858963,Morfologia.html


Temat: Pytanie o badanie.
Dzięki!Pytałam bo robiłam badania w czasie menstruacji i byłam ciekawa jak bardzo moga byc zmienione wyniki.HGB miałam 13,8 płytki krwi mam PLT-220(w normie),tylko PDW,MPV,P-LCR mam podwyższone.Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,13164641,13164641,Pytanie_o_badanie_.html


Temat: morfologia krwi
morfologia krwi zrobiłam analizę morfologii krwi i nie rozumiem kilku skrótów: PDW, MPV, P-LCR. Co oznaczają ich podwyższone ponad normę wartości?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,17891420,17891420,morfologia_krwi.html


Temat: Slaby przyrost w 6 mies:( b. prosze o wskazowki
MPV 10,3 neutrofile 2,43 (25,2%) limfocyty 5,64 (58,3%) monocyty 0,67 (6,9%) eozynofile 0.89 (9,2) norma lab. 1-7% podkreslone jako podwyzszone bazofile 0,0 (0,4%) Zelazo 36 Konsultowani polscy lekarze polecili podac zelazo...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,570,80701103,80701103,Slaby_przyrost_w_6_mies_b_prosze_o_wskazowki.html


Temat: Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę
P-LCR 26,9 fl PDW 14,3 fl Wzór krwinek białych Granulocyty o jądrze pałeczk. 2% norma 1-5 [u]Gran. o jadrze segm. 3% 30-50!!!???[/u] Eozynofile 2% 1-5 Monocyty 1% 2-7 ! Limfocyty 91% 45-65!!?? Limfocyty atypowe 1% !!! W moczu tylko pH7,0 czyli podwyższone, leukocyty, bakterie nieliczne, białka nie ma. Wyniki po 7 dniach: Leukocyty 7,4, płytki 272 i ok. reszta podobnie, a to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98275044,98275044,Niskie_neutrolife_chlopiec_10mcy_prosba_o_porade.html


Temat: Anemia??? u niemowlaka:( Proszę o odpowiedź
... Doktorze czy ta niewyleczona żołtaczka i taki wysoki poziom bilirubiny będzie miał wpływ na jego rozwoj?? Czy może juz teraz coś się dzieje?? te podwyższone płytki krwi 606?? (ost badanie) Co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,88466928,88466928,Anemia_u_niemowlaka_Prosze_o_odpowiedz.html